Sloní nohy pod formy

Jak položit bezpečně formy po sundání ze stroje? To je věc, kterou řeší všechny vstřikovny, nástrojárny, lisovny, prostě všichni kdo pracují s nástroji. Lhostejno jestli se jedná o formy pro vstřikování plastů, střihadla, ohábací nástroje, lití hliníku nebo reaktoplasty.

Standardně se nástroje pokládají na palety, nebo na dřevěné trámky. Palety zabírají příliš mnoho místa. Trámky trčí mimo obrys nástroje. Obě řešení mají jedno společné. Velký zabraný prostor a hlavně zvýšené nebezpeší zakopnutí a úrazu obsluhy.

Zkusme to jinak

JAN SVOBODA s.r.o. – moderní, ekologická a efektivní podpora nástrojáren a vstřikoven.

ZVEDNĚTE SVÉ FORMY POMOCÍ RHINOFEET™

Od forem na podlaze až po nářadí na stole, nové RhinoFeet (žlutá barva) společnosti ProProComps představují jednoduché, bezpečné a efektivní řešení pro zvedání a skladování těžkých předmětů ve skladu, nebo v nástrojárně. To umožňuje bezpečnější a čistší přístup při použití pod formami, eliminuje nebezpečí zakopnutí dřevem a smykem povaleným kolem závodu a zlepšuje standardy 5S v nástrojárnách, na údržbě i na lisovně.

Sloní nohy „RhinoFeet“ POD FORMY jsou tedy jasně žluté a jsou nyní k dispozici ve velikostech 2”, 3” a 4” s bezpečnou pracovní zátěží až 7 000 lb (3.175kg/jedna podložka) a leptané označení pro snadnou identifikaci na dálku.

  • Eliminuje použití dřevěných palet a špalků, které vedou k zakopávání a zranění zaměstnanců (viz zpráva OSHA – Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci)
  • Podložky mají jednotnou velikost, jsou konzistentní – na rozdíl od dřevěných bloků.
  • Díky magnetů drží na místě a nepadají. Jednoduchá apliakce.
  • Magnety umožňují stohování při skladování například pod pracovní deskou
Jednoduché, bezpečné, čisté a hlavně méně místa zabírající
Konec paletám

ODDĚLTE DESKY POMOCÍ RHINOTOES™

Novinkou v produktové řadě jsou RhinoToes , (oranžová barva) které pomáhají správně a pevně oddělit napříkald vyhazvoací paket nebo postavit šroubovaný horký systém. Jednoduše zafixují desky, aby se zabránilo přiskřípnutí během úprav na pracovním stole. Rhino nožičky se výškově nastavují buď šroubem ½-13, nebo připevněte jednu sloní nožičku na každý konec závitové tyče a pomocí magnetu se výškově stavitelný systém zafixuje na místě.

Výškově stavitelné díky integrovanému závitu

Podstatně jednodušeji a bezepčněji zafixujete například i vyhazovací paket včetně vyhazovačů. Prostě a jednoduše. Jak chcete mít uložený vyhazovací paket s vyhazovači?

Bezpečné rozepření vyhazovacího paketu BEZ poškození vyhazovačů.
Ano. Tatko se to dělává. ALE UŽ NEMUSÍTE!

Rhino nohy a Rhino nožičky podstatně zjednodušují manipulaci a jejich skladovatelnost podstatně snižje potřebu místa. Jednoduše – použití „sloních nohou“ Vám zvětší pracovní prostor.

Jednoduchost odkládání je fascinující.

FAQ

A co bezpečnost? Jak mohu vědět, že se časem nerozmačkají?

  • Hodnocení bylo provedeno nezávislou testovací laboratoří. Bylo dosaženo bezpečného hodnocení a ani při maximálním limitu zatížení nedošlo k deformaci, či poškození.
  •  Zprávy z testování si lze vyžádat přes email.

Co naše nová samonivelační podlaha?

  • Není problém, pokud tedy nebyla podlaha v poslední době natřena a není lepkavá. Obecně platí stejná pravidla pro odkládání těžších předmětů, kterou Vám dodal Váš dodavatel podlahy.

Co teplota prostředí?

  • Sloní nohy – tedy RHINO nohy a RHINO nožičky jsou určeny pro vnitřní užití. Nepoužívejte pro nevytápěné sklady a venku. Tedy pozor na velmi studené a velmi horké prostředí.

A teplota formy?

Dobrá otázka. Sloní nohy jsou přichyceni magnetem. Teplota formy na povrchu, je tedy dána Courieho bodem tak, aby magnet neztratil své magnetické vlasnosti.

Co je to za materiál?

To není žádné tajemství. Jedná se o materiál PP + 20GF. Materiál vyhrál soutěž, protože díky definované orientaci vláken odolává vysokému zatížení a zároveň je odolný pro čistící, konzervační a jiné, běžně používané chemické prostředky na údržby forem a nástrojů. Testovali jsme více materiálů, ale toto je naprostý vítěz.